Transfer
 
  Přihlášení  

Echoes zine - recenze rockových a metalových alb

  RECENZE

/ třídit recenze podle:datahodnoceníabecedněautora
Reaction Extasy Trance - In MemoriesReaction Extasy Trance - In Memories
Jirka D.
25.3.2011
0

Reaction Extasy Trance

In Memories

Album věnované zemřelým muzikantům, jejichž náhrobek se stal dominantou bookletu. I když od roku 1996 utekla spousta vody, mnohé se změnilo a metal se vyvinul, toto album jako celek žije. Žije svou emocionální silou a pravdivostí příběhu, který se týká každého z nás.

 
Marilyn Manson - Mechanical AnimalsMarilyn Manson - Mechanical Animals
Jirka D.
22.3.2011
0

Marilyn Manson

Mechanical Animals

Řekl bych nejpřijatelnější Mansonovo album, které je zpočátku přítulné jako malý, chundelatý pejsek. Nedivte se, jestli vás později ošklivě pokouše... Přesto ho mám rád, hodně rád.

 
Long Distance Calling - Long Distance CallingLong Distance Calling - Long Distance Calling
Jirka D.
18.3.2011
0

Long Distance Calling

Long Distance Calling

Silná emoční hudba, pro kterou je potřeba se pouze otevřít a nechat ji proudit skrz sebe. Limitovaná edice je balena v parádním šestipanelovém digipaku s dvanáctistránkovým bookletem, o jehož grafickou stránku se svými kresbami postaral Sebastian Jerke. Přiloženo je bonusové CD obsahující živý záznam z festivalu Roadburn, Nizozemsko 2010.

 
Marilyn Manson - Antichrist SuperstarMarilyn Manson - Antichrist Superstar
Jirka D.
14.3.2011
0

Marilyn Manson

Antichrist Superstar

Album, kterým se kapela Marilyn Manson zapsala do učebnic. Ohromující koncept je podpořený hudbou, která nepatří k tomu nejlepšímu, co v rámci žánru vzniklo, ale v součtu se jedná o uchvacující dílo. Do dnes živé, do dnes drásavé, do dnes platné.

 
Mawataki - Vlastní světMawataki - Vlastní svět
Jirka D.
11.3.2011
0

Mawataki

Vlastní svět

Pokud hledáte zajímavé inspirace, nové přístupy nebo jste prostě jenom zvědaví, pak Vlastní svět je album právě pro vás. Netradiční propojení hard coru a ethno pasáží v podobě menšinových nástrojů není ke slyšení každý den. Někteří se budou muset vyrovnat s obvyklým českým zvukem a sladit se svým osobním vkusem některé momenty, které jsem popsal výše. Každopádně investovat trochu toho drahocenného času a symbolickou úplatu do této nahrávky je vklad, který bude odměněn. Howgh.

 
The Devil Wears Prada - Zombie (EP)The Devil Wears Prada - Zombie (EP)
Ruadek
10.3.2011
0

The Devil Wears Prada

Zombie (EP)

Nevím, s jakým materiálem přišli kluci na nové desce, ale tohle je bomba. Zda mají tolik invence, aby jim to vystačilo i na další desku, nevím, jsem na to každopádně velmi zvědav. Zombiecore v celé své apokalyptické kráse.

 
Radiohead - The King Of LimbsRadiohead - The King Of Limbs
David
6.3.2011
0

Radiohead

The King Of Limbs

Pokud jste se s tvorbou Radiohed ještě nikdy dříve nesetkali a upřednostňujete klasický rockový sound - tedy kytara, basa, bicí bez zbytečných příkras - nebo se nechystáte zrovínka zahájit meditační týden zavření v místnosti o velikosti 2 x 2 metry, raději na The King Of Limbs rovnou zapomeňte. Jestliže ale přeci jen čas od času zatoužíte po hudbě, která se vymyká zaběhnutým rockovým klišé, jste na správné adrese.

 
A Life Divided - PassengerA Life Divided - Passenger
Jirka D.
6.3.2011
0

A Life Divided

Passenger

Jde o snadno přijatelné a líbivé album, standardní a možná o kousek lepší v rámci žánru. Své posluchače si jistě najde, ovšem náročnější z vás budou postrádat výraznější kompoziční snahu a originálnější pojetí. Obojí lze odpustit, ale pak je rovněž nutné upustit od vysokých příček. Velmi mírný nadprůměr, víc ani omylem.

  NOVINKY VE ZKRATCE  /  další novinky