Transfer
 
  Přihlášení  

Echoes zine - recenze rockových a metalových alb

  RECENZE

/ třídit recenze podle:datahodnoceníabecedněautora
Vader - Welcome To The Morbid ReichVader - Welcome To The Morbid Reich
Bhut
12.10.2011
1

Vader

Welcome To The Morbid Reich

Vader nás krásně uvítali v říši veškeré morbidity. Mistrně nás provedli vším, na co jsme se báli zeptat. Nebylo to sice nic růžového, ale zase nás to náramně bavilo. Nahodím dvojici otázek, které neznalé alba snad popíchnou k jeho poslechu. Možná budu trochu odvážný, ale zkusím to: vrchol tvorby Vader? Deska roku 2011? Trochu neomaleně přitakávám.

 
Evergrey - Glorious CollisionEvergrey - Glorious Collision
Sarapis
11.10.2011
0

Evergrey

Glorious Collision

"Glorious Collision" je sbírka poklidně ubíhajících jednoduchých písniček, jejichž nenucený průběh se zrcadlí v mém nevzrušeném přijetí. Album si u mě své místo určitě najde, ale zařadím je po boku méně výrazného "Torn", jehož frekvence přehrávání u mě není tak vysoká jako u těch povedenějších desek.

 
Staind - StaindStaind - Staind
Jirka D.
10.10.2011
0

Staind

Staind

Podle mě jsou Staind typickou ukázkou kapely, která bojuje s touhou „zařvat si z plných plic“ na jedné straně a se snahou „být slavný a oblíbený“ na straně druhé. Jsem rád, že na novince alespoň v rámci nastavených mantinelů a pravidel převažuje snaha první zmíněná.

 
Machine Head - Unto the LocustMachine Head - Unto the Locust
Michal Z
9.10.2011
0

Machine Head

Unto the Locust

Machine Head momentálně nehodlají sestoupit do nižších pater kvality. Novinka, tak odlišná od výtečného „The Blackening“, ukazuje sílu a schopnosti Machine Head. V celkovém kontextu tvorby souboru spatřuji „Unto The Locust“ jako mírně slabší album než předchozí. Přesto má dostatek kvalitních skladeb, ke kterým se budu vždy rád vracet.

 
Aosoth - IIIAosoth - III
Bhut
7.10.2011
0

Aosoth

III

Aspirant na letošní album roku. Alespoň co se týče žánru black metal. Prvotřídní fošna z dílny Francouzů Aosoth. Dokonalá příčetnost rvoucí atmosféra. Jedinečná lahůdka, ne však pro každého milovníka tvrdých tónů.

 
Stone Temple Pilots - Stone Temple PilotsStone Temple Pilots - Stone Temple Pilots
David
6.10.2011
2

Stone Temple Pilots

Stone Temple Pilots

Ačkoliv grunge je mou velkou láskou a klasické nahrávky především první poloviny devadesátek řadím ve svém osobním žebříčku oblíbenosti na příčky nejvyšší, u STP oceňuji jejich nenucený přerod v čistě rockovou formaci, přičemž neztratili nic ze své přitažlivosti a kreativity. Nové album toho budiž jasným důkazem, nebojím se říci, že po všech těch letech na scéně pánové nahráli svou nejupřímnější a nejotevřenější desku, takovou, na níž většina kapel nikdy nesebere potřebnou odvahu...

 
Dream Theater - A Dramatic Turn of EventsDream Theater - A Dramatic Turn of Events
Michal Z
4.10.2011
0

Dream Theater

A Dramatic Turn of Events

Kapela ztratila jednu z poznávacích entit. Kompozice až na výjimky nenabízejí žádné vyvrcholení, které by dovedlo posluchače k závislosti, natož extázi. Nejlepší výkon předvádí „vyměněný“ LaBrie. Album ve výsledku působí příjemně, smířlivě a po většinu plochy nese neškodně posluchače na svých křídlech.

 
My Dying Bride - Bring Me Victory (EP)My Dying Bride - Bring Me Victory (EP)
Jirka D.
3.10.2011
0

My Dying Bride

Bring Me Victory (EP)

Jedná se spíše o sběratelskou záležitost, jejíž poslech ovšem lze doporučit i širšímu publiku, než jen fanouškům MDB. Nejde o žádné přelomové dílo, to nás čeká příště, stejně jako nás na podzim čeká další EP této kultovní party.

  NOVINKY VE ZKRATCE  /  další novinky