Transfer
 
  Přihlášení  

Echoes zine - recenze rockových a metalových alb

  RECENZE

/ třídit recenze podle:datahodnoceníabecedněautora
Orphaned Land - The Never Ending Way of ORwarriOROrphaned Land - The Never Ending Way of ORwarriOR
Jirka D.
17.11.2010
0

Orphaned Land

The Never Ending Way of ORwarriOR

Propracované až přepracované album kombinující klasický metal s nemalým množstvím tradičních folklórních prvků blízkého východu, které stojí na rozhranní výborného nápadu se skvělou epičností a naivního klišé s lacinými symboly určenými pro západní trhy, kde je po podobných záležitostech hlad, to si přiznejme.

 
Ill Niño - Dead New WorldIll Niño - Dead New World
Jirka D.
16.11.2010
0

Ill Niño

Dead New World

Pro fanoušky bude Dead New World další z řady povedených desek jejich oblíbenců a musím přiznat, že z těch pěti alb, které zatím Ill Niño vydali, bych tuhle placku pasoval tak na třetí místo. Pro ty z vás, kterým takhle kapela nic neříká, bude jejich novinka pouhou epizodou, která se stane, projde kolem vás a zase zmizí v dálce.

 
Svardenvyrd - Obyčej SlunovratuSvardenvyrd - Obyčej Slunovratu
Bhut
11.11.2010
0

Svardenvyrd

Obyčej Slunovratu

Výborná však nedoceněná a nebojím se říct zapomenutá deska. Kapela kombinuje klasický black metal s pohanskými prvky. Proto zní toto dílo zcela originálně a jedinečně. Bohužel k dnešním dnům se kapela nehodlá dál vracet k aktivitě. Desku bych doporučil všem náruživým posluchačům čistého black metalu s jemnými doplňky.

 
Momma Knows Best - Ain’t No Weight Young Lad Can’t Take (EP)Momma Knows Best - Ain’t No Weight Young Lad Can’t Take  (EP)
Jirka D.
10.11.2010
1

Momma Knows Best

Ain’t No Weight Young Lad Can’t Take (EP)

Že by nová česká naděje? Na podobné chvalozpěvy je ještě dost času, ale první EP se zadařilo, to bez diskuze. Nabroušený zvuk, dobré hudební nápady a hlavně ta správná dravost a chuť pustit se do muziky naplno!

 
Swallow The Sun - New MoonSwallow The Sun - New Moon
Jirka D.
1.11.2010
0

Swallow The Sun

New Moon

Srovnání s předchozím albem Hope se samozřejmě nabízí, ale není tak nutné to rozseknout. Deska je to prostě výborná a Swallow the Sun kráčí směle vpřed.

 
Long Distance Calling - Avoid The LightLong Distance Calling - Avoid The Light
Jirka D.
31.10.2010
0

Long Distance Calling

Avoid The Light

Hudba, která nabízí řadu asociací; kdo má rád smutnou melancholii Antimatter, depresivní nálady Katatonie nebo prostě ujíždí na post-kapelách typu Isis, Cult Of Luna nebo Sólstafir, bude odměněn. Nabínutý materiál je víc rockovější než od posledně zmíněných interpretů, ale o to víc melodický a příjemný.

 
Root - The Temple In The UnderworldRoot - The Temple In The Underworld
Bhut
28.10.2010
2

Root

The Temple In The Underworld

Deska The Temple In The Underworld se stala jakýmsi kultem nejen tuzemské black metalové scény. Její bohatá struktura je něčím, co se opravdu jen tak neohraje. Vynikající atmosféra, jež z deska číší umí promlouvat k mnoha posluchačům. Podobnost se skandinávskou legendou Bathory je velmi znatelná a příjemná.

 
Root - Hell SymphonyRoot - Hell Symphony
Bhut
27.10.2010
0

Root

Hell Symphony

Hell Symphony je zkrátka temná deska plná tvrdých pasáží. Její atmosféra za jistých podmínek vskutku nahání strach. Stále se zde ovšem vyskytuje divný pocit, že desce cosi chybí. Že se stále chystá něco sdělit, ale nikdy toto očekávání není posluchači zcela naplněno.

  NOVINKY VE ZKRATCE  /  další novinky