Transfer
 
  Přihlášení  

Echoes zine - recenze rockových a metalových alb

  RECENZE

/ třídit recenze podle:datahodnoceníabecedněautora
Minority Sound - AnalysisMinority Sound - Analysis
Jirka D.
6.7.2011
0

Minority Sound

Analysis

První deska mladé kapely, která se vrhla do vod v našich končinách probádaných jen velmi omezeně, i když o pionýrech žánru hovořit nelze. Vůbec nejsem odpůrce experimentování v hudbě jako takového, ale u Analysis mám pocit, že špekulování nad tím „kde a kdy vložit jaký sampl a zvuk“ zastínilo potřebu kvalitního základu.

 
Mandrake - Innocence WeaknessMandrake - Innocence Weakness
Jirka D.
1.7.2011
0

Mandrake

Innocence Weakness

Nakonec z toho všeho nejlíp vychází ta obálka, která se jediná tváří aspoň trochu přesvědčivě. Pochvalme tedy Yvonne Harste, která má na svědomí grafiku alba; těm ostatním přejme více múz a dobrých nápadů. Pro tentokrát to prostě nevyšlo.

 
Catacombe - KineticCatacombe - Kinetic
Jirka D.
25.6.2011
0

Catacombe

Kinetic

Dobře znějící náladovka, která může výborně dotvářet pozadí jiných činností či odnášet vaši mysl do jiných světů, když budete mít nějaké trable. Nevsázel bych na víc, kurz dneska není příliš vysoký.

 
Nargaroth - Spectral Visions Of Mental WarfareNargaroth - Spectral Visions Of Mental Warfare
Bhut
22.6.2011
0

Nargaroth

Spectral Visions Of Mental Warfare

Nová deska mi do kompletní diskografie Nargaroth příliš nezapadá. Přeci jen ambient bych od Kanwulfa nikdy nečekal. Ale stalo se. Musím ovšem konstatovat, že si v tomto žánru vede bravůrně. Snivé kosmické plochy jsou zajímavým a příjemným odlehčením. Black metal na hřebík na štěstí nepověsil a tak i zde se setkáváme s klasickou porcí výborných melodií. Zajímavé, ale nikterak dokonalé album.

 
Solefald - Norrøn LivskunstSolefald - Norrøn Livskunst
Jirka D.
14.6.2011
0

Solefald

Norrøn Livskunst

Srovnávat Solefald v rámci scény je s ohledem na jejich specifickou hudbu dost složité, v kontextu vlastní tvorby mi Norrøn Livskunst lehce pokulhává. A nebo spíš nepřináší nic zásadního, čím by přepisovali kapitoly hudebních učebnic. Pro fanoušky kapely je tahle deska povinnou záležitostí a potvrzením, že rychlík do stanice blázinec jede dál, pro ty ostatní může představovat zajímavé zpestření jejich denního chleba.

 
SubRosa - Swans Trapped in IceSubRosa - Swans Trapped in Ice
Sarapis
10.6.2011
0

SubRosa

Swans Trapped in Ice

Z EP "Swans Trapped in Ice" jsem upřímně nadšený. Originální, náladotvorná, přístupná a neoposlouchatelná hudba. Můj vřelý tip.

 
První Hoře - Club SilencioPrvní Hoře - Club Silencio
Jirka D.
7.6.2011
0

První Hoře

Club Silencio

Club Silencio je deska, která si mi mění doslova pod rukama, každým dalším poslechem se tváří zcela jinak. Jsou na ní pasáže / skladby, které bych s klidným svědomím oželel a na druhou stranu z některých míst jsem u vytržení. Některým částem je potřeba dopřát vícenásobného sluchu, toť ono proměňování. Pro mě je to deska neustálého hledání, nalézaní a bohužel i ztrácení.

 
Septicflesh - The Great MassSepticflesh - The Great Mass
Jirka D.
1.6.2011
0

Septicflesh

The Great Mass

Asi budu vytahovat kostlivce ze skříně a vzývat Sumerian Daemons. Novinka zprvu působí sice honosným a velikášským dojmem, časem mi ale připadá přearanžovaná a v některých částech i dost nezáživná. Přesto se jedná o zajímavé a ve své podstatě ojedinělé dílo, které stojí za to si poslechnout, ať už jste fandové Septicflesh či nikoliv.

  NOVINKY VE ZKRATCE  /  další novinky